2015-06-02
元朗一直都到处美食, 而且便靓正, 惊喜不断。 今次揾到间系千色附近既鸡褒, 佢既招牌一闪一闪的, 好像在热情向你打招呼。入到去, 发现地方非常阔落, 同埋我地太早去,还未有太多客人, 而装潢则简单亲民, 静静地,非常舒服。其实, 之前偶意系openrice见到佢既食评, 俾佢既冰豆腐同金砖豆腐所吸引, 亦都系佢独家招牌, 今次终于有得试! > <哩个金砖豆腐果然名符其实, 出面既皮煎得金黄, 净系睇样, 已经觉得非常可口, 一夹上手, 果然坠手, 入面既豆腐好滑, 但层皮又脆又簿,好有surprise!而个冰豆腐则同我想像既差唔多, 放入褒到滚一滚, 索晒鸡褒既汤, 好浓味, 而家谂起, 又流口水。哩间鸡褒既另一个特别既地方, 竟然有鱼生食, 老老实实, 系卖鸡褒既店内处理鱼生, 我确实有点担心卫生问题, 但佢一上枱, 我又有surprise, d鱼生都大大件, 超级厚切, 食落仲好新鲜。 我至爱既厚切三文鱼, 我忍唔住偷鸡食多两块, 太幸福啦。个鸡褒铺满咗我至爱芫茜, 其实味道都大同小异, 不过哩一大褒可以食到6个人, 仲要4个都系男仔, 却只系$198, 有咁既水
个鸡褒铺满咗我至爱芫茜, 其实味道都大同小异, 不过哩一大褒可以食到6个人, 仲要4个都系男仔, 却只系$198, 有咁既水准, 真系好值!
Ps , 店内有卖鸿福堂既凉茶,确实别出心裁, 唔似某d 店只提供汽水或最多有王老吉。
有位食家朋友一直隔离同我强调牛坑腩有几贵几贵,唔明点解哩间店既牛坑腩咁便,于是我就试试佢有几贵, 果然肉质松化,虽然浸得一阵 鸡煲既酱汁渗唔到入去牛腩到 但牛腩本身味道都香浓... 所以都几值得推介!