2024-11-23
之前喺中环金钟食北京楼,一向觉得几高质,今次嚟到葵芳食,服务同整体质素不如理想。👌🏼北京片皮鸭 6:30嚟到叫, 7:30先至到。而且隔篱台都等咗九个字,证明唔系单独个案。味道方面都唔错嘅,鸭肉都有肉味,个皮偏少少肥,唔系整得好脆𠮶种,夹埋一齐就几有油香味。夹包嘅份量都足够,如果可以热住,令佢冇咁快冻就更完美。整体来讲味道唔错,但系上菜速度需要改进。😋生菜鸭肉松鸭肉松炒得几香口惹味,少少偏咸,但系可接受。生菜嘅份量都OK,夹埋食清新得来又惹味。👌🏼蟹粉豆苗 豆苗炒得够香甜冇草青味,不过就蟹粉味唔系特别浓郁。个人觉得就咁清炒豆苗应该已经好好,唔需要特别加钱再加蟹粉。❌😓二虾锅塌豆腐 呢个最失望,成碟𩠌嚟到系室温唔热嘅,豆腐仲少少偏冻。竟然咁大间酒楼可以交啲咁嘅质素出嚟。冻嘅虾冻嘅豆腐捞埋d 酱油味,唔知想点,直头系唔合格!😋高力豆沙香蕉 $56炸得唔油腻,外皮好干爽,食落软腍腍,里面有豆沙同香蕉馅。个外皮又有少少厚度,软腍腍得来又有少少弹牙,又有d 食梳乎厘嘅感觉,味道唔错。环境: ★★★☆☆ 食物: ★★★☆☆ 性价比:★★★☆☆ 推介度: ★★★☆☆
👌🏼北京片皮鸭
环境: ★★★☆☆