2017-09-12
听讲和牛烧肉•纯系香港区有分店于是去试下先一出lift见到门口已经觉得好日式感觉,咁岩隔离枱系日本人,成件事真系好似置身喺日本咁🤣店内虽然唔大,但位置都坐得舒服我地张枱可远望时代广场景坐定后我地就叫野食喇我地嗌左三色和牛定食同和牛涮涮锅定食上菜好快,先黎个沙律同前菜沙律菜新鲜,加上特制既酱酸汁,好开胃👍🏻前菜入面有茶树菇牛肉同洋葱佢既汁甜甜地,洋葱同啲菇入哂味,正👍🏻咁岩食前菜时上左饭,捞埋饭到食更正,就咁食都可以食一碗饭,但唔得要留返啲饭配靓牛牛🐮之后主菜黎喇😏三色和牛定食 一个定食试三款牛,分别系:牛扒肉、肩眼肉、上牛扒肉(由左到右)先食牛扒肉,牛味已经好重,肩眼肉嫩口,上牛扒肉劲正,入口好淋好滑,有种溶系口既感觉值得一提:服务员见我地烧紧南瓜,佢介绍我地将牛放上南瓜面,等油脂吸入南瓜,有牛油香之余又唔会干哂身👍🏻我钟意点芝麻酱食,男朋友就钟意点烧汁卷埋萝卜溶同葱一齐食,各有所好食烧肉配梅酒简直系一绝,梅酒好好饮,易入口之饮又不太甜👍🏻我地问服务员呢只梅酒叫咩名,佢好好咁写低左俾我地方便之后出去揾涮涮锅,摆碟睇得出落足心机,汤味不浓,唔会盖过牛味和牛肉喺锅扬一扬就食得,火锅汤加埋牛
于是去试下先
一出lift见到门口已经觉得好日式感觉,
咁岩隔离枱系日本人,
成件事真系好似置身喺日本咁🤣
店内虽然唔大,但位置都坐得舒服
我地张枱可远望时代广场景
坐定后我地就叫野食喇
我地嗌左三色和牛定食同和牛涮涮锅定食
上菜好快,先黎个沙律同前菜
沙律菜新鲜,加上特制既酱
酸汁,好开胃👍🏻
前菜入面有茶树菇牛肉同洋葱
佢既汁甜甜地,洋葱同啲菇入哂味,正👍🏻
咁岩食前菜时上左饭,
捞埋饭到食更正,就咁食都可以食一碗饭,
但唔得要留返啲饭配靓牛牛🐮
之后主菜黎喇😏
食烧肉配梅酒简直系一绝,
梅酒好好饮,易入口之饮又不太甜👍🏻
我地问服务员呢只梅酒叫咩名,
佢好好咁写低左俾我地方便之后出去揾
涮涮锅,摆碟睇得出落足心机,汤味不浓,唔会盖过牛味
和牛肉喺锅扬一扬就食得,
火锅汤加埋牛味饮落劲似屋企煲既牛尾汤,
忍唔住不停饮🙈
临走时枱面摆放左薄荷糖同绿箭俾客人有需要拎,so sweet☺️