2018-01-26 978 浏览
在香港仔居住的我, 从此会多一个食饭聚脚的新蒲点了, 事缘香港仔新开了一间叫”牛一”的打边炉的食肆,全部D嘢任食, 而且D食材质素相当唔错, 啱晒我呢个超钟意食火锅的人, 我昨晚同朋友去食了一餐, 非常的满足, 非常之满意!一入𫗦头, 见到里面人头涌涌, 星期三哦, 不是周末哦,都咁多人? 咁多人捧场, 想必有他的吸引之处, 我们安排在一个卡位, 非常阔落, 选好汤底后我们便各自出去调制调味酱料, 在餐厅的一个U型角落, 摆满了很多唔同的火锅食材, 有各类丸仔, 肠仔, 狮子狗, 日式饺子,蔬菜都有很多种, 有经贵的羽衣甘蓝, 有油麦菜, 有茼蒿, 黄伢白, 有莴苣, 紫薯, 粟米, 仲有公仔面, 粉丝, 乌冬等等….., 睇落非常干净企利, 而且非常新鲜, 最令人惊喜的是有自助雪糕机, 仲有很多自制雪糕的配料, 有啫喱, 有朱古力碎, 有日式红豆, 仲有粟米可可片…..很多很多, 等你可以随心所欲的配制独特口味的雪糕.来呢间食的另外一个主要原因是牛肉, 猪肉任食, 打边炉点可以没有牛及猪? 我们选的是每人178元任食的极上美国牛肉及豚肉 , 上来的牛肉质素认真唔错, 切成薄片的牛肉是

来呢间食的另外一个主要原因是牛肉, 猪肉任食, 打边炉点可以没有牛及猪? 我们选的是每人178元任食的极上美国牛肉及豚肉 , 上来的牛肉质素认真唔错, 切成薄片的牛肉是肥瘦相间, 在汤中滚两滚就食得, 渌完之后D牛都很嫩滑, 有牛肉香味, 嚼完个口腔内仍然是齿颊留香, 抵食. D豚肉都非常好食, 切成薄片的猪肉不是太肥, 食落口唔怕鞋, 猪肉有猪肉的香, 牛肉有牛肉的香, 全店其他材料是任食的, 只有牛肉及猪肉是要落order的, 但就算是你食完再落order, 间餐厅都是很快上枱俾你, 不会拖住order, 我们这班食肉兽落了很多次order, 次次都是非常快的来到我们枱面, 很是令人满意, 确实是真真正正的任食火锅! 连饮品都是任饮的, 我们酒足饭饱之后, 再食多个自制个人风格的雪糕, 满足晒! 赞!!!