2023-09-22
生日同老公去左九龙城食饭以前去九龙城都有D麻烦,不过家下开左屯马线尖东过去4个站就到,超级方便~ 老公拣左呢间有切身,烧肉,串烧嘅餐厅餐厅做紧周年幸运转转盘,一定中,永不落空我中左6杯啤酒呀~叫左呢个白饭鱼干黎送啤酒佢俾鸡泡鱼干脆松化好多,唔使咬到牙软用黎送酒一流呀~ 以前一直觉得九龙城嘅餐厅都几贵~ 系D有车嘅中产钟意去~ 但估唔到牛石嘅价钱又几贴地㖞~ 呢个100蚊4只嘅烧刀贝,Size 俾想像中大好多呀(有手心咁大只)而且只只超饱满,烧得刚熟,唔会烧干唔使落任何调味料,就系要食到个种鲜味~刺身件件厚切, 价钱仲要劲抵北寄贝 48蚊6片 ,大型连锁店都食唔到呀~活北寄贝 (第一次见呀), 78蚊一只 (手掌咁大) 用黎做刺身,一只可以开到4-5块,好抵食~左边系活北寄贝,右边系熟北寄贝第一次食识郁嘅北寄贝刺身,果然超鲜味我已经深深爱上左佢除左有刺身,仲有日本高质烧肉套餐 $688呢个set 除左A5和牛肉眼 A4 和牛肉眼背峰,A4 和牛肉西冷仲有顶级牛小排,牛舌心,日本黑豚西冷,日本华味岛鸡腿肉,日本黑豚腩款款个样都好靓仔高质,食到停唔到口要赞下呢度虽然唔系主打烧
以前去九龙城都有D麻烦,不过家下开左屯马线
尖东过去4个站就到,超级方便~
老公拣左呢间有切身,烧肉,串烧嘅餐厅
餐厅做紧周年幸运转转盘,一定中,永不落空
我中左6杯啤酒呀~
叫左呢个白饭鱼干黎送啤酒
佢俾鸡泡鱼干脆松化好多,唔使咬到牙软
但估唔到牛石嘅价钱又几贴地㖞~
而且只只超饱满,烧得刚熟,唔会烧干
唔使落任何调味料,就系要食到个种鲜味~
刺身件件厚切, 价钱仲要劲抵
北寄贝 48蚊6片 ,大型连锁店都食唔到呀~
活北寄贝 (第一次见呀), 78蚊一只 (手掌咁大)
用黎做刺身,一只可以开到4-5块,好抵食~
左边系活北寄贝,右边系熟北寄贝
第一次食识郁嘅北寄贝刺身,果然超鲜味
我已经深深爱上左佢 除左有 刺身,仲有日本高质烧肉套餐 $688
款款个样都好靓仔高质,食到停唔到口
要赞下呢度虽然唔系主打烧烤,但个炉非常够力,烧出黎嘅肉好靓
又唔会食到成头烟,而且个秘制烧汁仲好正,唔会死咸,配烧肉一流~ 最后来个雪糕作为是日总结
呢个OSAKA 雪糕有几只味
我叫左豆腐雪糕同伯爵茶雪糕,2种味道我就钟意豆腐多D,豆香浓D~
题外话/补充资料:
餐厅帮客人影相,会备埋大光灯,超级好服务呀~