2020-02-08 133 浏览
近排疫症问题搅到出街次数大大减少,今日出去旺角行一转添置物资同睇下出面咩情况,搏一搏有冇口罩返货去到旺角行完一阵就到食饭时间,行到女人街附近揾揾下见到一间石烧牛,于是我地就试试一进入店舖好特别,餐厅用自助售卖机,叫左 order 之后先安排坐,令我地谂番去左日本旅行感觉😆😆,拉面,定食,😆😆,讲番正题,我地分别叫左牛肩 180g同牛柳 200 g,餐厅系半自助,沙律,饭,汤,水同调味料按自己需要自由添加,正等左一阵石烧牛就送到上台了,牛会系一成熟开始,需要几多成就睇个人喜好,过左一阵牛肩同牛柳到牛肩肉用多少少力切先切到粒,经过一轮嘅烧后可以品尝,食落有牛嘅苏味,咬落去够咬口,唔错唔错牛柳就容易切粒,同埋会快熟 d,唔好烧太耐,避免快㶶,牛柳就牛味冇咁苏,太太接受到,咬口比较软 d两者加埋送饭食到唔停口,无论原味定加酱汁,都唔同感觉,食到唔停,最后再饮埋蕃茄牛肉汤,一 d 都唔水,我自己都饮多碗,大满足 食完休息后就继续寻找口罩 😅😅

食完休息后就继续寻找口罩 😅😅