2018-07-07 31 浏览
今晚同朋友系附近行完奇趣嘅文具玩具店行返过来大街揾食,见到出面个几只小牛吸引了过去,重有好大嘅Van 仔车头,可能系食饭时间要等位,系呢个时候再望望个餐牌,主题系牛!今次真系开正系只爱食肉嘅我们,等了阵入去了,卡位形式,座位阔落舒适。当然尽快落单,用iPad 落单,清清楚楚。汤底怕辣没有点红汤,反而点了个牛杂汤底$68,反正全牛为主,大家都吃牛杂,多个食物款式,而酱料,就系出面自己调制,水都系自助形式提供,落单一阵个火锅就上枱,里面都真系有好多不同嘅牛杂、牛肚、牛柏叶、肠...,够晒味道,入口软熟味道香浓!而入单嘅食物都系同平时食到嘅有啲唔同,匙柄、滑尾龙、牛肉饺...,当然亦有最爱嘅牛丸同乌冬,而比较温馨嘅地方系枱面张垫枱纸上已经清楚将不同嘅牛部位同所需建议时间列出,当然跟住个时间就系最佳嘅味道同肉质,但亦可按个人喜好,生啲熟啲!最欣赏系个滑尾龙,肉身软熟嫩滑,加埋个蛋更加美味,忍不住加埋个乌冬同滑尾龙混埋蛋一齐滚,乌冬软滑加埋嫩滑嘅滑尾龙肉,真系够晒滑溜!我自己就好似自制一个滑牛乌冬,完全可以发挥我烹饪嘅天份。牛丸亦十分弹牙爽口,有好香嘅牛味!到最后仲可以叫多个甜品添!金菊玉冻冰又

牛丸亦十分弹牙爽口,有好香嘅牛味!

到最后仲可以叫多个甜品添!金菊玉冻冰又甜又凉透心,成个人滋润晒
  • 匙柄
  • 尾龙