天气转凉,最好就系打边炉,今次带埋美国🇺🇸回港探亲既哥哥及嫂嫂一行七人一齐去元朗Yoho Mall 形㸃II 食牛大人台湾火锅,我哋拣咗澳洲M5极上和牛餐,正价时段成人每位$328,有长者/ 小童优惠$228👍🏻。有10款汤底可选择,七个人可选择两款,拣咗阿嬷养生浓汤锅及牛大人红烧牛骨锅,我最喜欢食澳洲和牛M5牛肩卷,牛肉味浓郁又肉质软滑,安格斯特选牛小排肉味也不错,每人送两粒澳洲M9和牛牛丸,牛肉味好浓,正吖! 海鲜有虾,脆肉鲩鱼,鲷鱼片,花胶,沙白,蟹子墨汁滑等等,全部都好新鲜。外面自助区域,有数款蔬菜可以任攞,例如堂奥、油麦菜、生菜、皇帝菜,亦都可以在Apps中选择台湾水莲,一样都系全部好新鲜。自助区域,亦都可以任攞多款自家制茶饮,罐装汽水及其他饮品。QR code 又可以叫其他台式特饮,一样咁高质素。甜品方面, 可以选择台式仙草冻,里面有仙草冻、红豆、粉粿,仲可以选择走唔走奶,适合唔同人士食用。另外,亦都可以喺自助区攞Häagen-Dazs雪糕,有唔同口味,真系十分满足了。员工有礼貌,食物上枱速度快,不停收碟,主动提我汇丰卡找数有九折优惠,值得一赞。
2024-11-20
  • 澳洲和牛M5牛肩卷