2021-11-22
最近不停发掘新公司附近有咩好食,揾揾下就发现左呢间,系西班牙菜嘅酒吧餐厅,outdoor系田园小清新风,而内里系充满气氛感嘅酒吧,岩哂星期六放工黎chill下🥰门口有好多霓虹灯,打卡一流!🌿是日餐汤今日系蕃茄汤,饮落去真系有粒粒蕃茄碎架👍🏻🌿棒棒鹅肝净系睇外表已经够吸引,将鹅肝造成棒棒糖嘅形状,配上开心果仁碎,配搭好特别,而且食落唔会觉得好漏!🌿黑毛猪火腿蕃茄包黑毛猪火腿配上番茄酱,加上香脆嘅法包底,口感唔错,火腿味道刚好不会太咸🌿煎深海橘鲈鱼柳配加泰隆利亚式烤杂菜沙律鱼柳食落好弹牙,唔觉有腥味,而且烤沙律几有惊喜,钟意烤蔬菜嘅一定要试下🥰🌿烤美国黑安格斯肉眼牛扒伴香草青酱配炸薯条及蒜蓉蛋黄酱估唔到性价比都几高,牛扒虽然我地拣左七成熟,但肉质仍然柔软,香料好惹味,好钟意佢有个蒜蓉蛋黄酱可以俾我地配薯条🌿Apple Juice🌿Pink pineapple cooler系菠萝味饮品加上薄荷叶,再配上红石榴粒,味道清新唔会太甜,不过有少少失望嘅系杯野饮个名有pink,但竟然唔系粉红色🙈虽然系公司附近,但对于只有1小时lunch time嘅我黎讲,下午过黎实在太赶,不过放工过黎食饭饮下野都系
门口有好多霓虹灯,打卡一流!
🌿是日餐汤
今日系蕃茄汤,饮落去真系有粒粒蕃茄碎架👍🏻
🌿棒棒鹅肝
🌿黑毛猪火腿蕃茄包
🌿煎深海橘鲈鱼柳配加泰隆利亚式烤杂菜沙律
🌿烤美国黑安格斯肉眼牛扒伴香草青酱配炸薯条及蒜蓉蛋黄酱
🌿Apple Juice
🌿Pink pineapple cooler
虽然系公司附近,但对于只有1小时lunch time嘅我黎讲,下午过黎实在太赶,不过放工过黎食饭饮下野都系⼀个唔错嘅选择呢