2021-12-05
餐厅位于牛头角站同九龙湾站中间,地理位置未算好方便,但员工友善,会体量我呢个眼阔肚窄嘅食客并提出cut甜品,算系补番位置嘅缺陷。今次嚟呢度就试左lunch set,个set 大概100-150蚊到,包餐汤,主菜同嘢饮。————————————————🍲餐汤, 跟餐(3/5)今日餐汤为薯仔汤,饮落有少少颗粒感 ,我估系因为系自家制嘅关系,味道中规中矩。 🍗烧春鸡配炸番薯条, $128(4/5)因为惊肥换左沙律,沙律系火箭菜伴黑醋酱同烤番茄,番茄味道正常,但火箭菜味道对我嚟讲太辣,唔算好钟意。烤鸡食落味道有啲似中式炸子鸡,但更有肉汁同嫩滑,连鸡胸都唔会鞋。同埋唔会净系得面头有味,腌得唔错。🍵 Greentea latte , 跟餐+$20(2.5/5)Latte 面头有个飞马拉花,好有心机。Latte 饮落奶味较重,作为绿茶控嘅我表示,如果多啲茶味就好啦!————————————————
————————————————
🍲餐汤, 跟餐(3/5)
🍗烧春鸡配炸番薯条, $128(4/5)
————————————————