2024-12-17
同朋友最钟意呢就系食牛、但系要食到一间好高质素嘅烧牛都唔容易,因为除咗软熟都要啱啱好之外、仲要有蛋滑嘅效果咁样嘅牛先系最好食!牛嘅位置我比较钟意食牛肩胛,同埋封门柳,呢两个肉质嘅部位都系比较靓同埋挺身!食落去会好有饱肚感!朋友介绍我喺呢一间度食过牛嘅质素除咗高之外,仲可以加钱配埋支牛油雪茄、牛油雪茄可以搽落啲牛肉到、令到牛肉嘅层次更加香鲜!当然唔少得佢食完个焗蒜都系好好食、蒜蓉粒非常诱惑!再配合牛肉简直系最佳拍档!当然佢隔离𠮶个配菜亦都系好出色就系奶油虾、酱汁超香、净系露出虾肉身,大啖大啖咬都系虾肉!真系好正好creamy!食咗肉想清下肠胃惊你不妨叫香鲜芒果蟹肉拼牛油果他他、除咗系一个解油腻同埋开胃嘅菜之外、食落去口感好清新!加上呢个份量呢个价钱我觉得系好抵食!最后当然唔少得就系佢嘅Cocktail,最钟意就系莫吉托、仲要系青苹果味道层次清香!甜品就一定唔可以错过朱古力Brownie再加雪糕!呢个甜品我比满分分两袋大啲Brownie整得好出色 !The steakhous太子旺角道91至91 A地舖
The steakhous
太子旺角道91至91 A地舖