2014-07-16 1861 浏览
系旺角做野果阵,行行下见到花园餐厅个招牌,真系好大个同好闪。之后做哂手上既野又差唔多6点。见有d 肚饿啦,谂住揾d野食,系旺角当然就扫下街食小食啦。点知睇到又好似唔多吸引甘。突然就谂返起花园餐厅。甘当然就走左去食啦。一入去就闻到阵旧式西餐厅既独特味道。出面热辣辣,入到黎好快就凉快返。当然坐底左就望下个餐牌有咩好食同擦汗啦,黎到花园餐厅,当然就集中望返有咩牛扒选择啦。最后拣左个巨型T骨牛扒(5成熟),点完之后就谂系唔系真系巨型架。罗宋汤系点餐后未够一分钟就到左,果然有速度。但个汤冇乜料系入面,味道都唔系好特出。标准西餐厅餐包加牛油。餐包暖暖地,牛油更容易溶合到餐包到。 唔会一咬落去就咬到旧冻冰冰既牛油。牛扒一黎到都吓左下,块牛扒仲大过块铁板 侍应哥哥放底左就问我要咩汁,我拣左黑椒汁。一落左汁就当然听到炸炸声啦。等左约一分钟就开始个大餐啦,因为煎完加上落左汁,真系分唔到边一边系牛柳定西冷。最简单既方法当然切一细旧试下啦。因为我中意食左西冷先,之后再食牛柳。老牌牛扒餐厅果然唔同,牛扒熟度掌握得好好,岩岩好5成熟。呢个值得一赞。不过可能块牛扒太大,佢应有既薯条同配菜都比块牛扒压住左,到见到佢地

牛扒一黎到都吓左下,块牛扒仲大过块铁板
 侍应哥哥放底左就问我要咩汁,我拣左黑椒汁。一落左汁就当然听到炸炸声啦。等左约一分钟就开始个大餐啦,因为煎完加上落左汁,真系分唔到边一边系牛柳定西冷。最简单既方法当然切一细旧试下啦。因为我中意食左西冷先,之后再食牛柳。老牌牛扒餐厅果然唔同,牛扒熟度掌握得好好,岩岩好5成熟。呢个值得一赞。不过可能块牛扒太大,佢应有既薯条同配菜都比块牛扒压住左,到见到佢地果阵已经压到变哂形。最后就当然慢慢食埋块牛扒啦。
食完后叫埋杯野饮,饮完后就满足甘离开啦。

2014-07-15