2019-01-14
#小秘书 自从N年前喺 #北海道 食过一碗 #牛油拉面 🍜 估唔到喺屋企附近再一次重逢。辛味屋 Karami Curry 喺呢个商场都开咗一段时间,但系就一直无机会帮衬🤪 琴日陪屋企人玩咗大半日,骨头都散😅 可能太虚耗,#小秘书 就由星期六凌晨开始进入冬眠状态... 直至星期日中午🤣每日可以 #自然醒 一向系 #小秘书 嘅毕生志愿❤️ 梳洗过后再收拾好游水用品,出门口嘅时候已经接近下昼三点🤪 仲以为咁晏就只有 #下午茶餐 ☕️ 断估唔到 #辛味屋 都几识几走位,要午餐嘅有 #午餐、 要 #小食 嘅亦都有供应👍🏻 等了大概五分钟就有位喇👀 真系冇谂过星期日会咁多人出嚟陪我食个late lunch🤣 情有独钟... 我叫咗碗 #牛油拉面 🍜 + #迷你烧肉饭(强迫性套餐嚟㗎)。我都开始怀疑日本人都系有两个胃🧐 唔系又点会要个客食完碗拉面、又要人哋食饭㗎🤣🤣 不过唔好讲笑,碗 #烧肉饭 又真系几好味😋 烧肉汁甜甜地,配埋少少半肥瘦肉铺喺饭面,我实在太肚饿,好快就K.O咗佢😆 反而我就觉得碗 #牛油拉面 麻麻👀 汤底对我嚟讲亦左都偏咸,叉烧一落汤就散哂,无口感🥺最奇怪嘅系侍应无啦啦揾咗位大叔嚟搭
最奇怪嘅系侍应无啦啦揾咗位大叔嚟搭枱... 乜日本人兴咁㗎?👉🏻👈🏻