2024-04-26
好耐无食过墨西哥菜🇲🇽所以去咗上环新开嘅「Verde MAR」😍.Burrito Supreme(Carnitas Pork)🌯由墨西哥饭🍚炖猪肉🐖生菜、番茄🍅鸡蛋等而成🍳味道较为清淡🥺不过饱肚减十足👍🏻Taco(3 PCS)🌮嗌咗Chicken🐓Homemade Pork Chorizo🥩同Fried fish🐟墨西哥饼皮软熟😋夹住唔同肉类、芝士🧀番茄、生菜🥬洋葱🧅牛油果酱🥑忌廉☁️点埋2款秘制酱汁🥢更加惹味😗.Mexican Chicken Wing(Haoanero)🍗越食越辣🌶️不过系𠮶种刺激性嘅麻辣🥵所以食唔到𠮶种香辣嘅感觉🥲.Mexican Rice Pudding🍮用大米、提子干🍇肉桂、牛奶制作成嘅大米布丁🥛口感绵滑😛啖啖饭粒,米香同肉桂香突出🤤.Mexican Chocolate🥤朱古力香浓幼滑🍫带有肉桂味☺️