2021-09-09 13 浏览
位于Soho内的一间几有名气嘅cafe,佢咁出名就系因为佢有好igable嘅玫瑰gelato同牛油果花❤ 难得黎到梗系要试晒两样名物啦~ Everything Egg Benny $138两大朵好吸睛嘅牛油果花加两粒班尼迪克蛋,视觉效果无得输👍除左好睇,味道都唔错,牛油果熟得啱啱好,好滑完全无筋,食得出系靓牛油果。配埋流心蛋同Parma ham食系好match.少可惜系hollandaise sauce多啲会更好~ Everything toast $138呢款都有牛油果花同sourdough,而配料就变左烟三文鱼,cream cheese同chives。我觉得呢款toast嘅味道比benny更多层次,三文鱼,cream cheese同chives嘅味道好夹好好食~ 而伴碟嘅材料都好有心思,有beetroot鹰咀泥同开心果粒,健康又好食😋 Handcraft gelato rose $65我地拣左一支rose n coconut,另一支就系rose n lime. Rose味几清同唔太甜,lime就非常之refreshing😂好啱咁热嘅天气食😆 而coconut味都好椰吓,比起其他两款

难得黎到梗系要试晒两样名物啦~

Everything Egg Benny $138

Everything toast $138

Handcraft gelato rose $65
我地拣左一支rose n coconut,另一支就系rose n lime. Rose味几清同唔太甜,lime就非常之refreshing😂好啱咁热嘅天气食😆 而coconut味都好椰吓,比起其他两款味就较甜~味道黎讲系几ok嘅,可惜啲系唔够滑同个甜筒冧左啲。

Rose cold brew $50
佢地有两咖啡豆,冻饮系用Ethiopia + Bazel豆,偏fruity啲。饮落有淡淡的玫瑰香同咖啡香,啱唔饮浓啡嘅朋友。

Lavender latte $45
热啡就系用另一款Bazel + Columbia豆。我地有特别request落少啲syrup,所以会有淡香嘅薰衣草味同啡味。