餐厅: Verde MAR
资讯:

2024-07-05 50 浏览
阿美今日分享下喺西环水街嘅墨西哥餐厅嘅食评。呢间餐厅真系名副其实,成个地方都系绿色主题,仲有好多仙人掌装饰🌵💚。阿美就叫左佢地出名嘅牛油果大餐 🥑Tacos (3pcs) (Chicken/Alpastor pork/fish):呢三个Tacos真系好正,个Chicken Tacos入面嘅鸡肉嫩滑多汁,啲酱汁调得啱啱好。🐔🌮Alpastor pork就更加唔使讲,肉质鲜嫩,加埋啲香料,食到我忍唔住想再叫多一份。🐷Fish Tacos就好清新,鱼肉煎得啱啱好,又唔会太油。🐟Avocado Tostada:Avocado Tostada真系牛油果迷嘅天堂!脆脆嘅Tostada上面铺满咗好多片牛油果🥑,真系清新又满足。咬落去𠮶阵,个口感同味道都系一流,完全系IG打卡嘅必备美食📸。Fish Ceviche with Avocado:呢个Fish Ceviche真系唔可以错过,鱼肉新鲜得黎仲加咗少少Tabasco酱🌶️,再加上啲蕃茄同洋葱,啱啱好中和咗牛油果嘅油腻感,配搭埋Nachos食,墨西哥风味十足。Avocado Ice Cream:食完咁多咸嘢,梗系要嚟个甜品啦!呢个Avocado Ice

Avocado Tostada:

Fish Ceviche with Avocado:

Avocado Ice Cream:
食完咁多咸嘢,梗系要嚟个甜品啦!呢个Avocado Ice Cream真系出乎我意料之外,牛油果做雪糕可能听落有啲奇怪,但食落去真系又滑又香🍦,仲有香浓嘅牛油果味,真系一个完美嘅结尾。

Avocado Smoothie :
最后,梗系唔少得呢杯Avocado Smoothie,真系又浓又滑,牛油果味道十足🥤,仲有啲健康嘅感觉。饮完之后,整个人都觉得好似健康咗好多😆