2020-08-14 107 浏览
Happy Friday! 🥳 收工之后,谂住去食餐好既慰劳下自己☺️ 荃湾广场对面,可以话系食街 甘多间餐厅,点都拣到一间。最后决定试新嘢💁🏻‍♀️《火山烧》。晚餐时段都几多人,排左15分钟左右,终于有位啦。到左餐厅之后,坐低发觉呢个地方似曾相识甘,原来系之前黎过既前餐厅《大壹冰室》。装修无乜点变,餐枱依旧🤣睇完menu之后,同bf一致决定叫个牛同丼饭share加左$29要个升级套餐,四选三 就系上图既浓汤、BBQ鸡肉串烧同埋饮品一杯。小店主打牛石烧,大大件嘅牛扒放喺摄氏超过300度既火山石上面烧熟。眼见咁厚身嘅牛板腱究竟好唔好食呢?肉质软腍,而且唔韧!色泽均匀,肉汁好juicy不过,可惜我哋坐喺风口位,影几张相,啲扒就比冷气吹到冻哂还是值得一试既👍🏻唔好睇佢又肥牛又芝士,看似好邪恶甘,其实一啲都唔腻!谷饲既牛感觉上健康啲,肉质唔会好肥同埋食到成口油。肥牛肉质鲜嫩,加上芝士嘅咸香,绝对系Perfect match吖两者表面经过炙烧,令到食材本身既味道同口感变得更加丰富。不错!👍🏻炭焙乌龙茶玫瑰奶盖🌹🍼☕️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️饮品方面,谂咗阵拣咩好呢🤔Bf已经好快帮我决定咗,就呢杯啦。🥰厚厚

睇完menu之后,同bf一致决定叫个牛同丼饭share
美国顶级牛板腱

不过,可惜我哋坐喺风口位,影几张相,啲扒就比冷气吹到冻哂
还是值得一试既👍🏻
炭焙乌龙茶玫瑰奶盖
炭焙乌龙茶玫瑰奶盖🌹🍼☕️
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
厚厚既芝士奶泡,加上清香既茶底 一咸一甜,绝对称得上幸福嘅滋味。♥️
芝士奶盖味同乌龙茶味交叉相隔,口感丰富,层次分明。乌龙茶味道微微苦涩而不失香醇。值得一赞既系玫瑰既份量诚意十足,系出面至少一倍既份量!

整体黎讲,系一杯饮完令人会念念不忘既台茶💛 大力推荐喔!👍🏻
2020-07-10
炭焙乌龙茶玫瑰奶盖