2008-07-14
牛皇星搬咗啦,搬咗去隔离几个舖位,吴松街149号至系正确,原舖153号已经转咗一间日本料理!!系旧舖食过,啲牛肉款式真系好多,都几特别。今次朋友话想去,于是再去一次。新舖梗比旧舖干净,不过打边炉都好难唔搅到成身味。舖位系大咗,好奇怪既系坐位无觉得阔落咗,主要都系因为老板好识得「善用空间」。款式同以前一样,多咗好多海鲜,但系食物水准似乎唔及旧时1. 特级肥牛:Okay啦,但系几贵㖞2. 牛粒:多咗好多肥肉,少咗牛肉鲜味3. 牛脊:唔韧,不过无咗之前入口溶化种感觉,一啲都无牛味本来啲伙计推介叫我哋食刺身,不过系火锅店里面食刺身都似乎几冒险,所以都系婉拒啦!走既时候先发现好彩无叫刺身,原来佢哋会将啲食物「运过」去对面自己间同名茶餐厅(夜晚变咗打边炉),虽然有盖盖住,但系好难想像系食成千蚊既舖头都会有呢种情景出现,认真系奇景!
1. 特级肥牛:Okay啦,但系几贵㖞
2. 牛粒:多咗好多肥肉,少咗牛肉鲜味