2019-04-27 450 浏览
#小秘书 呢个星期改咗礼拜六上游水堂,因为九龙呢边无centre开星期六,唯有由 #九龙东 跑到 #黄竹坑,你都咪话唔远😅 起床梳洗过后已经系11:30,#小秘书 只可以喺附近快食,之后赶路去搭车。呢头餐厅选择唔多,不过简简单单食咩都无问题啦!今日我就一支公入咗去 #敍苑,刚好过咗早餐时段,食客唔多,都有卡位坐。叫咗碗 #牛筋丸米,再加 #炸鱼皮,快快趣趣食饱就行人。#牛筋丸 肉质爽口,不过汤底就淡啲,我加咗少少 #豉油 同 #辣椒油 嚟调味😚 #炸鱼皮 都ok嘅,不过餐厅孤寒到死,话要叫 #全份鱼皮 先可以比碗热汤我浸鱼皮嚟食,比几蚊加𩠌系无㗎😪 哎 咁我硬硬地食哂落肚啰😝 其实都系做街坊生意,唔使咁认真啫😪

2019-04-27