2019-06-21
今年同daddy提早食父亲节饭,知老人家食唔到咁多肉,特意带佢黎呢间又有刺身又有炸物又有海鲜既shabushabu,贪佢多选择嘛假日加上父亲节前夕,每位盛惠$298+1,价钱唔平但胜在环境够大,唔会好大味又坐得舒服。一入去就见到有熟食吧,炸馒头、咖哩鱼蛋等香口 小食都有,daddy即刻化身成个大细路咁系咁夹🤣好耐无食过呢种皱皮鱼蛋,又煮得几入味糖醋虾枣几特别,酱汁酸酸甜甜,虾滑爽滑弹牙。每枱送一盘刺身拼盘,以一间唔系主打生野既火锅店黎讲质素真心唔错吞拿鱼、三文鱼、带子肥厚鲜美,希灵鱼带粒粒鱼籽,鲜甜爽脆,虾类不过不失、虾味偏淡。写左咁耐终于入正题,差啲唔记得今日黎系打边炉既😂😂头一盘系和牛,肥瘦均匀,入口软嫩唔洗点咬就散开。我地拣既sukiyaki香甜不咸,配埋任拎生鸡蛋更突显到牛肉既肉香食完和牛可以自己落单点牛肩胛、肥牛或猪肉片,肥牛真系好肥,脂肪参半,口感够滑。怕肥食牛肩胛就岩哂,无乜脂肪,肉质偏瘦,薄切令口感唔会韧,同样易渌易食海鲜拼盘好大堆头个人偏爱帆立贝同蚬,好鲜甜,同汤底都好夹。仲有放题常见既天妇罗同串烧,即叫即制,样样上枱都新鲜热辣。呢个多春鱼一定要试,炸到外脆内嫩,够香
写左咁耐终于入正题,差啲唔记得今日黎系打边炉既😂😂
头一盘系和牛,肥瘦均匀,入口软嫩唔洗点咬就散开。
海鲜拼盘好大堆头
个人偏爱帆立贝同蚬,好鲜甜,同汤底都好夹。
仲有 放题常见既天妇罗同串烧,即叫即制,样样上枱都新鲜热辣。
呢个多春鱼一定要试,炸到外脆内嫩,够香口,唔会太咸,但又完全唔腥
食到差唔多仲有雪糕同甜点,唔会好似坊间涮涮锅咁食黎食去都得肉同乳酪雪糕咁食到厌哂Daddy都话好满意,俾贵少少系值得既!