2019-01-16 1313 浏览
适逢周末嚟到沙田周围都人山人海, 呢间舖头都唔例外夜晚好多人喺门口等紧,我哋等咗差唔多半个钟头先有位入去我哋今次拣咗最basic嘅精选牛肉 汤底有好多款畀你拣 我今次就拣咗寿喜烧汤底,会配多2只日本鸡蛋比我点牛肉 呢度除咗牛肉要经待应叫之外其他全部都系自助式嘅, 先攞d菜同芋头滚下d汤先咁我见啲汤未滚就先出去睇下有咩食,出面个吧枱有好多嘢拣,有菜,肉丸,芋头之类,仲有寿司和牛炒饭添 另外仲有汽水机同埋乳酪雪糕机 先呢几件寿司食下 作为以牛肉为主打嘅火锅点我都唔expect 寿司质素有几好但求放得落口就算,啲三文鱼唔错 色泽光鲜 食落好香鱼油味唔错 不过旧饭就唔得啦 好硬而且 冇乜醋味 一点 豉油就散,失败牛肉食落牛味重但油花唔多,而且容易散开,块肉已经切到好薄但食落去系鞋鞋地嘅,认真麻麻,要捞埋d蛋汁食先ok猪肉正正常常,不过不失咁

咁我见啲汤未滚就先出去睇下有咩食,
不过旧饭就唔得啦 好硬而且 冇乜醋味 一点 豉油就散,失败

猪肉正正常常,不过不失咁

2019-01-12