2019-06-04
<利东街美味韩菜>湾仔站a3出口对出既几条横街 好似春园街 船街 大门东街各有美食 主要都系中菜小炒茶记等等美食 🔥 不过其中一条横街利东街别树一格 特色既装饰 加上高档既铺头 令到好似置身苏豪区既感觉 食物方面主要都系有酒吧类 既西餐 其中一间韩国菜 首首 西餐酒吧既陈设😉 食物以新旧韩菜合拼 此外仲有各式韩国酒饮 感觉良好 👍🏻😃几钟意佢前菜 既泡菜 笋丝同 薯仔🌿🌶🥔腌得酸辣开胃 🍴 韩式甜辣炸脆鸡块 118蚊 🐥🌶个浅蓝色圆碟几靓 , 炸鸡 同平时好脆好热气既炸鸡唔同 佢系偏细旧 出面有层酱汁 甜辣汁 唔错 一开 始带 d 辣 辣度一般 🌶鸡后到一 d酸甜酱汁 最后先系鸡肉 个鸡肉整得有少少似咕噜肉 外面带少香脆 鸡肉弹牙 唔错👍🏻🐥 🍴大邱香辣蒜粒炆牛肋骨 248蚊🐖🌶用黑色锅放住充满酱汁既牛肋骨 牛肋骨好多件落足 料 面层既酱汁 蒜同辣椒都多 但比想像中冇甘辣 反而蒜味香浓 牛肋骨近骨位有适量既肥膏同筋位 食落 juicy有口感🐂 而且酱汁整得好入味 加埋爽口冬菇同 粟子 好味 👍🏻#韩国菜 #牛肋骨 #泡菜 #炸鸡 #甜酸 Score 平均分
几钟意佢前菜 既泡菜 笋丝同 薯仔🌿🌶🥔腌得酸辣开胃
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#首首韩式小馆
首首。韩式小馆
湾仔皇后大道东200 号利东街地下 g22 至23 号铺
~~~~~~~~~~~~