2017-07-20
闻说香港开店十年备长炭火专门店,成日有明星客人,招牌菜系炭烧极上仙台牛舌及炭烧上等牛舌….所以去试下先!餐厅环境清幽,摆设有日本风格,以木为主。仲可以即场睇住师傅烧串烧俾你食。侍应会放低前菜,前菜系牛舌粒,留意系计$30一碟,好似茶戒咁,D汁酸酸地几开胃,令人想食佢出名既牛舌!同肥仔两个人都叫左好多野食:三文鱼腩(中脂)$108虽然系中脂,但脂肪含量已经劲多!三文鱼腩既纹好清晰可见,就咁睇落唔觉好肥美,但咬著去啖啖肥肉既感觉,好滑。中脂已经咁美,唔知高脂又会系点呢?极上牛舌刺身$98第一次吃牛舌刺身,都几冻雪藏左一阵时间,但系都几薄切,食落牛味唔重,但系咬耐D几有嚼劲,开始溶既时间会FEEL到牛舌既SOFT,好似同佢KISS紧咁,食落去十分有趣,价钱十分抵吃,推介。加d葱食。明太子玉子卷$88玉子卷十分嫩滑,系岩岩炒好既滑蛋FEEL,中间夹著明太子,配上萝卜蓉,味道充满层次。什锦串烧五串$158有鸡肾、腩肉,、鸡翼、烟肉蕃茄、冬菇。烧得微热,唔会太热气,调味适中,最好食系鸡肾!但五串价钱同散叫差不多,想自己点串烧既朋友都可以自己散叫。日本产黑豚蒸笼$168真系成个蒸笼拎岀黎食,黑豚系刚
同肥仔两个人都叫左好多野食:
三文鱼腩(中脂)$108
虽然系中脂,但脂肪含量已经劲多! 三文鱼腩既纹好清晰可见,就咁睇落唔觉好肥美,但咬著去啖啖肥肉既感觉,好滑。中脂已经咁美,唔知高脂又会系点呢? 极上牛舌 刺身$98
第一次吃牛舌刺身,都几冻雪藏左一阵时间,但系都几薄切,
日本产黑豚蒸笼$168 真系成个蒸笼拎岀黎食,黑豚系刚刚蒸熟好嫩既感觉, 配上葱和少少辣既萝卜蓉,食落去好开胃,好想叫多碗饭! 咁就食左成$800蚊,肥仔表示几满意,但系之后到月尾应该要食平d先得。 话说我8点几走都全场满座