2021-04-23 401 浏览
黎到东涌outlet行到攰就上黎睇下有咩食,见到有牛角即系行埋去睇下个menu啦,原来系食牛丼,仲好唔洗自己烧㶶晒。可能星期日而商场又做紧promotion嘅关系,所以好多人排队,最后排咗20分钟左右终于有得食。🥢鸭肝牛角次男坊丼定食鸭肝好有油香味,烧到外脆内软,斋食会有啲漏,所以夹埋饭一齐食就岩岩好 👍🏽而牛肉烧到有小小脆边得黎又唔会好鞋好干,咬落仲有肉汁渗出黎,唔会韧 😋🥢烧盐曲牛舌丼定食去牛角烧肉好钟意食佢地嘅牛舌,但自己唔识烧又惊唔熟,所以次次都烧到㶶㶶地 😅 宜家有得点,岩晒我。虽然卖相睇落好单调,但食落都有小惊喜。牛舌都有小小脆边,烧得唔干有肉汁,食落唔会觉得油腻。不过个饭就落得太多烧肉汁,所以有啲咸。

🥢鸭肝牛角次男坊丼定食

🥢烧盐曲牛舌丼定食