餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (又一城)
资讯:

2021-07-27 850 浏览
牛角,顾名思义梗系食牛啦,朋友快移民,指明想食一餐烧肉,唔使谂,识食一定系食牛角!虽然我哋好大食,好想食buffet,不过考虑到价钱同性价比,最终都系决定乖乖等位!虽然而家可以用app预先拎飞,不过由于太多人等,都系等咗半个钟📍日本佐贺极上黑毛和牛西冷今次冇嗌到韩牛,主攻日本牛,挂住食冇乜影相!不过呢一块西冷,纹理均匀又够薄,有少少肥,100 分 📍A5牛板键必食系列,唔使多讲📍牛肩脊肉个人认为系最好食既部位,味道同咬口都好唔同,食过就知!📍一口牛舌 半生熟最好,外脆内软,要烧得好唔容易啊,通常唔好翻转头烧,要一气呵成!

📍日本佐贺极上黑毛和牛西冷

📍A5牛板键
必食系列,唔使多讲

📍牛肩脊肉
个人认为系最好食既部位,味道同咬口都好唔同,食过就知!

📍一口牛舌