2023-04-20
嚟咗世贸中心食lunch,发现呢一间同平时食开嘅牛阵放题唔同,呢度主要提供日本产黑毛和牛为主,环境主打日式木系休闲风,亦都比较舒适!Lunch menu提供三款汤底及四种肉类选择,另外亦包咗前菜、主食、野菜盛合、饮品同甜品,价钱唔算贵。汤底我哋拣咗极黄金鲣鱼汤同Cappuccino豆乳蕃茄汤,其中以蕃茄汤最为惊喜,店员会先送上蕃茄汤,再将豆乳打到cappuccino喺我哋面前吱入汤底,令到汤底鲜甜又带软滑口感,非常特别。肉类方面,鹿儿岛县产黑毛和牛会有四大片,每片油花分布都好均匀,渌几秒就可以食得,放入口立即溶化!另外亦都叫咗一份海鲜,今日嘅精选海鲜系油甘鱼同广岛蚝,同样油甘鱼都系渌几秒就可以食得,海鲜配上鲣鱼汤更显鲜甜。除咗肉类仲会有份旬之野菜盛合,系用咗依家嘅时令蔬菜拼成。当中最靓系个菇菇玻璃杯,入边足足有六款唔同嘅菇类,睇得出餐厅花咗唔少心机。食完之后,仲可以乌冬、荞麦面同白饭三选一,强烈推荐跟白饭,店员加埋日本鸡蛋嚟帮手炊饭,白饭吸晒蕃茄汤嘅精华嚟食满足!
除咗肉类仲会有份旬之野菜盛合,系用咗依家嘅时令蔬菜拼成。