2022-09-19 809 浏览
最近喺社交平台成日见到有人介绍,方荣记有午餐同下午茶,好似好抵食,今日嚟开附近一于试吓!九龙城真系好难揾车位,唯有泊喺门口方便就鬼。下昼两点松啲嚟到,见到门口个牌,有个好似40蚊嘅沙爹牛肉炒河,于是入去试下。点知伙记话这个是午餐,下午茶要57蚊,心谂下午茶贵过午餐,有冇搞错,于是出门口再睇下有冇其他选择。终于叫咗个牛杂河,外卖攞上车食,成为37蚊。哗,一打开,非常之热辣辣,比起一般粉面店个汤热好多!首先试一试个汤,冇咩特别,冇咩牛骨味,应该系味精为主。牛杂里面比较多牛肚,金钱肚为主,没有草肚,林得嚟有少少弹力,唔错唔错。牛肺得一嚿,淋淋地又爽爽地,但冇咩味,比起牛肚逊色。牛肠,得两三粒,细细嚿。比较瘦,冇咩肥油,可能有啲人会buy,比比较健康,但系有啲人会觉得唔够肥,唔够甘香,味道、质地都ok。至于我最钟意食嘅牛蒡,只系得薄薄一片,比较咸,又唔够粉,有点失望。最后𠮶粉,好多都几条几条黐埋一齐,如果可以松一松先至渌就最好。整体来说,中规中矩,没有惊喜,亦都没有失望。唯一试价钱平,抵食。ps,对于员工态度,都几寸下,需要改善。

九龙城真系好难揾车位,唯有泊喺门口方便就鬼。

终于叫咗个牛杂河,外卖攞上车食,成为37蚊。

哗,一打开,非常之热辣辣,比起一般粉面店个汤热好多!

首先试一试个汤,冇咩特别,冇咩牛骨味,应该系味精为主。

牛肺得一嚿,淋淋地又爽爽地,但冇咩味,比起牛肚逊色。

ps,对于员工态度,都几寸下,需要改善。
牛什河