2019-12-03
葵涌广场出晒名多嘢食,不过都系小食为主。今日午饭时间系附近做完嘢揾地方食晏,就试吓呢间嘅车仔面见佢招牌以只有车仔面,原来有好多地道港式小食,我见到附近有人叫碗仔翅好吸引,不过可惜我只有一个人,唯有独食碗车仔面算数。车仔面的𩠌种类都算好多,除咗一般车仔𩠌,最特别系佢有港式小食嘅𩠌,咁我可以试多几款,唔洗额外再叫小食,抵赞!我拣咗水鱿鱼、牛杂、咖喱鱼旦同埋牛栢叶,全部都系我平时扫街最钟意食嘅小食。连埋面底都只系$48,几抵食。平时系旺角要两串牛杂都20几啦。重点推介牛杂!虽然要加$4但好足料。每一嚿杂都好有浓花椒八角味,劲香口!就连我平时唔食嘅牛肠佢都煮得好淋好入味,忍唔住食晒!水鱿鱼都好正,够弹牙又够大只!咖喱鱼蛋有成6粒,粒粒都爽口的,不错!牛栢叶相比下就无乜特别。每碗车仔面都会跟少少菜,呢一点好抵赞。不过唯一败笔就系个粗面煮得好琳,过咗火冇乜口感,好彩味道搭救。汁底我拣咗秘制汁,个名好神秘😂原来系辣汁,但又唔系一般麻辣又唔系一般辣酱,辣得嚟好香口,必试!冻柠檬茶少甜系真的小甜,甜度刚刚好,亦饮得出有茶味。值得一提嘅系,枱面有菜谱免费提供,有辣有唔辣。辣菜甫好香口,唔算好辣,唔食辣嘅都
冻柠檬茶少甜系真的小甜,甜度刚刚好,亦饮得出有茶味。
值得一提嘅系,枱面有菜谱免费提供,有辣有唔辣。辣菜甫好香口,唔算好辣,唔食辣嘅都可以试少少。