餐厅: 金飯館
资讯:

2025-01-01 826 浏览
一直爱食炒饭 朋友介绍 就俾机会试试佢 结果系下次经过我都会再试其他款先讲佢招牌 即叫即炸样盐猪扒饭真系即炸热辣辣上碟 铺满椒盐在面 卖相好吸引 份量亦大碟 仲有大量高丽菜在旁 猪扒炸得刚好 亦腌得够味 配合炒饭底 饭炒到恰当 做到一粒粒效果唯愈食愈䶢 我个人觉得可以减少椒盐量 因为食哂成碟真系觉得对肾有亏 整体系唔错 真系䶢味要再调整焦香煎焗龙趸球饭相比招牌 我更喜欢这个 龙趸球肉厚量足 值回票价 煎得如其名 香气足 咬落鱼脂丰富 表皮有少少焦脆 鱼肉保持嫩滑 亦系配炒饭底 喱个真系值得一试 仲要配埋䶢蛋黄酱俾你点 个䶢香起砂质感 真系好诱惑 不过唔点喱个酱亦好好味 咁先原汁原味食到真龙趸嘅鲜味 整体嚟讲 喱个份量真系好大 食量唔大嘅建议两个食一份 如果佢份量减少价钱往下调会更加吸引 椒盐猪扒又唔算系必食之一 因为过䶢嘅关系 就算佢整得唔错嘅猪扒都未免失色咗 反而龙趸球绝对系值得爱鱼人士一试

先讲佢招牌

即叫即炸样盐猪扒饭