2024-01-09
有朋友准备移民,就book左呢间餐厅farewell, 呢间餐厅我地次次都要约呢度!店内相当大, 店内采用轻奢简约风,比人感觉干净舒服。🔶香酥七味鸡软骨🔷香酥七味鸡软骨嘅味道真系令人惊喜😲!首先,外层嘅鸡软骨炸到香脆无比🍗,啲金黄色嘅脆皮一咬落去嘅时候,夹杂着𠮶股香气,声音哗啦啦咁,喺口腔里面响起,简直系太震撼!而且,佢啲七味粉嘅调味捞得好好,麻麻辣辣丝点甘甜,口感层次感丰富,每一啖都似喺舌尖上起舞💃。鸡软骨本身更系咬落去弹牙又够韧,啖啖肉香酥脆,令人一啖接一啖,完全停唔到口😋!食𠮶阵感觉得到,啲鸡软骨嘅脂肪都已经经过高温炸制煮得刚刚好,唔会觉得油腻,反而系品尝到啲软骨嘅香软和𠮶阵七味粉独有嘅香料香气🌿,再加埋𠮶啲微微嘅辣感,真系令人食指大动👍!一般嚟讲,鸡软骨喺煮嘅时候都要好花心机,但系呢种香酥七味嘅做法明显带出了鸡软骨嘅最佳口感,将佢嘅风味都展现得淋漓尽致👏。吃完之后,个口腔仲久久唔散𠮶啲香酥麻辣嘅余韵,真系一次非常满足嘅体验😘!🔹周打鱼汤🔹味道👅好好, 入口即溶, 好好味。🔸蟹肉特浓蟹膏忌廉义大利饭🔸蟹肉好足料,cream突出左蟹肉同埋蟹膏的鲜美。系个口度爆浆,好满足。🟣Dail
味道👅好好, 入口即溶, 好好味。
今餐我地比到10分满分!💯
推荐:☀☀☀☀☀