2018-02-09
12:45pm黎到条队尾唔知系边,迷茫之际哥哥仔直接问我地几多个,唔驶5分钟就有位坐。未食就感觉到哥哥仔既友善,未食过「牛沙瓜」就请教佢系咩黎,好nice仲好不嫌其烦咁讲清楚比我地识,但最后解完都话比我地知原来平日黎要11点先有机会食到,好可惜,只好等下次啦!我地叫左一个牛杂牛丸河同一个牛腩河,份量女仔好足够,大食啲野男士可能会唔够食,汤底好浓好够味,河少亦好滑身。牛腩 - 好淋好入味牛丸 – 首先唔好以为佢系果啲深啡色好多fibre既新鲜手打牛肉,反而佢会似贡丸多啲,但都好弹牙同唔会好似机打咁滑到冇texture,不错吃牛杂 – 每样都好似系得一旧,好食既会觉得唔系好够喉,但咁多款之中, 牛肠可算系最出色,干净冇味之余又淋又入味,一绝,必吃 另外单点左个炸零吞同油菜炸云吞 – 好脆,但我嫌佢个皮既碱水味过重,唔系好食得碱水既人要谂谂先,但系我地去到已经系最后2碟,可见亦系受欢迎之选油菜 – 米话佢平平,好嫩冇渣之外仲好够淋,就算老人家食都唔成问题若你自问系牛魔王/钟意食杂既,好推荐你去一试,但想试到少有既牛沙瓜同爽腩等就唔该11点好去到啦! 唔算多枱亦预左peak hr食完就要松人,
牛腩 - 好淋好入味
另外单点左个炸零吞同油菜
若你自问系牛魔王/钟意食杂既,好推荐你去一试,但想试到少有既牛沙瓜同爽腩等就唔该11点好去到啦! 唔算多枱亦预左peak hr食完就要松人,地方亦唔会干净,而夏天食应该会个人滴住水咁走,仲会因成条街都系大排档而会有阵油烟味添。你地啲港女女友就… 谂谂先啦! 吃货都应该要一试! GOOD!