2025-02-18
听同事讲位于土瓜湾天光道44号天光大楼地下有间专食牛舌嘅日式牛舌专门店 Gyutan Tuko 成日有人排长龙,今晚终于有时间带埋妹妹一齐来试下😋入到店内好有气氛,感觉好似去了日本的居酒屋一样!我同妹妹都系牛魔王🐮话明系牛舌专家,一定要食佢出名招牌:极上牛舌定食🐮👅佢定食好丰富,有主食牛舌之外,仲有沙律,面豉汤同埋一个炖蛋!我同妹妹食第一啖牛舌,我哋同时都双眼发光望绝对方 "hmm" 一声,真系好好味!好多人都好怕牛骚味,同好怕食脷,但系佢嘅牛舌真系一啲都唔骚,仲要好好味,咬落去好松软一啲都唔硬,但系又爽口好赵口,仲要大大啖肉😋真心推介,怕食牛的朋友真系要试下,包你唔会后悔👍👍然后叫左一个泡菜牛舌定食怕辣嘅朋友都食得,因为佢嘅泡菜一啲都唔辣,而呢个系薄切牛舌,口感好软熟,好有特色😋两个定食边够食呀!所以我哋再叫咗两个小食: 佢嘅炸鸡软骨一啲都唔贵唔单止有骨,仲有肉㗎,而且炸得好松脆!好大兜,食极都食唔完😂而明太子鸡翼就好正👍鸡翼里面包住鸡肉同明太子,少少辣辣地,好惹味😋冇谂到喺土瓜湾揾到呢间咁好味嘅牛舌专家,佢哋用心制作,性价比高,难怪见到好多人喺出面排长龙👍👍
入到店内好有气氛,感觉好似去了日本的居酒屋一样!
真心推介,怕食牛的朋友真系要试下,包你唔会后悔👍👍
然后叫左一个泡菜牛舌定食
两个定食边够食呀!所以我哋再叫咗两个小食:
佢嘅炸鸡软骨一啲都唔贵
而明太子鸡翼就好正👍
鸡翼里面包住鸡肉同明太子,少少辣辣地,好惹味😋