2021-01-24
我几钟意食石烧牛,价钱唔贵得嚟又有质素,一般嚟讲,百零蚊就有交易,性价比奇高!另外,石烧牛仲会每人派一旧热石,自己的肉自己烧,唔会好似一般烧肉店咁, 成棚人逼用一个炉,啱晒疫情非常时期,用嚟自私食~😝👍🏻最近我去金马伦道行街,比一间新开嘅石烧牛店「牛匠石烧」嘅香味吸引咗,然后就同朋友狗冲入去试下!😍🤤打开Menu,石烧牛定食有平有贵,视乎拣选嘅部位,价钱由HK$98至HK$228左右,丰俭由人。唔想下下食石烧牛咁热气,店家亦有较平宜嘅日式定食,最平HK$48有交易,价钱上真心唔贵。✦ 石烧A4和牛肉眼定食我系牛魔王,要食就食最贵嘅A4和牛肉眼定食!🤤我劲钟意和牛肉眼细致丰腴嘅雪花纹,轻轻一烧即食得,肉味浓厚且超Juicy,真系好鬼正!✦ 盐葱薄切牛舌 (单品)除咗和牛肉眼,其次我嘅至爱就系牛舌!店家有卖厚切及薄切,我今次拣薄切,快啲熟,早食早享受!❤️🤤牛舌品质唔错,肉质烟韧又弹牙,夹埋烧京葱及粗盐一齐食,真系好惹味!✦ 盐烧有头大虎虾劲钟意食虎虾!牛匠石烧嘅虎虾劲大只,中间切开摊平,都有一只手掌咁大呢!肉质唔会烧得干柴,爽口又鲜甜,最正系要吸埋个虾头!啲虾膏劲香甜,捞饭食劲正!✦ 温泉
石烧A4和牛肉眼定食
盐葱薄切牛舌 (单品)
盐烧有头大虎虾
温泉蛋
正正常常,温泉蛋几滑几香浓!我好爱用佢嚟加饭食!
牛匠彩虹鲜果茶
Menu话呢款系店家嘅主打特饮,真系好多水果呢!目测有西柚、青柠、蓝莓、菠萝及士多啤梨,非常足料!食完油腻嘢,饮个水果茶系几解腻!