2017-09-09 1179 浏览
睇到朋友facebook介绍七轮烧肉, 啲牛肉好靓睇到口水都流, 自称牛魔王嘅我梗系想去试下啦原来仲有烧龙虾添情有独钟我都系钟意食牛肉, 何况仲有A5肉眼扒和牛就是和牛,看。。。油花如大理石纹,脂肪平均又够肉汁烧一烧店员替我们剪成一小块烧完后肉里的油花给化掉,并与周围的牛肉融合起来。。。。牛肉既嫩,亦有油脂化开的甜,三百几蚊一大块,超巿买都吾止呢个价啦仲有好多不同部位嘅和牛三角牛肉,系位于牛后腿外侧靠近股骨一端,从臀肉中分割而出,主要由阔筋膜肌等肌肉组成。一般一只500公斤嘅牛只得几公斤三角牛肉所以牛肉味浓,油脂多,烧约1分钟后,肉质仍然细嫩,入口即融黑毛和牛舌,厚切, 选取嘅系牛脷嘅舌心,口感当然比一般嘅牛舌好喇, 正所谓一分钱一分货嘛 识食靓嘢嘅梗系叫啲好㗎啦牛舌中心系最嫩滑部分,烧时撒上黑胡椒,牛香四溢,值得推介的另外再叫咗烧乌鱼子烧咗之后嘅乌鱼子,咬落去甘香美味今晚真系食得好满足好丰富, 香港真系一个好地方, 有咁多好嘢食, ‘美食天堂’呢个美誉,真系当之无愧

原来仲有烧龙虾添

情有独钟我都系钟意食牛肉, 何况仲有A5肉眼扒

和牛就是和牛
,看。。。油花如大理石纹,脂肪平均又够肉汁

烧一烧
店员替我们剪成一小块

烧完后肉里的油花给化掉,并与周围的牛肉融合起来。。。。

仲有好多不同部位嘅和牛

一般一只500公斤嘅牛只得几公斤三角牛肉

所以牛肉味浓,油脂多,烧约1分钟后,肉质仍然细嫩,入口即融

黑毛和牛舌,厚切, 选取嘅系牛脷嘅舌心,
口感当然比一般嘅牛舌好喇, 正所谓一分钱一分货嘛
识食靓嘢嘅梗系叫啲好㗎啦

牛舌中心系最嫩滑部分,烧时撒上黑胡椒,牛香四溢,值得推介的

另外再叫咗烧乌鱼子

烧咗之后嘅乌鱼子,咬落去甘香美味

2017-09-04
  • 烧乌鱼子