2018-08-11 37 浏览
因应公司要求,和同事一齐去左总公司陪训,直至晚上八点先放行,途经尖沙咀赫德道见到有间616麦子系专食牛嘅火㶽店,我地又有啲肚饿,就上去医肚先。系个歺牌度点左个鸳鸯沙爹牛汤底,一个牛朴肉,牛上肋,牛丸,澳洲和牛嘅牛胸肉,要多两串盐烧牛舌,同两支可乐。酱料自已出去大听自已拣,我拣左自家制牛肉汁加多一碗鲜味豉油配多少少葱花,火㶽配料一齐送到,先试澳洲和牛嘅牛胸肉,入口即溶,加埋个自家制牛肉汁,超好味,跟住再来牛朴肉和牛上肋,一样冇得输,盐烧牛舌食落口重好热,比想像中冧好多,一阵就食哂,个火锅汤重有啲配菜,萝白同栗米配牛肉汁,另有一番风味,可惜太少丶最后食埋啲牛丸就啱啱好,转眼间就扫晒枱面所有食物,跟住就埋单同个同事返公司完成余下的工作,又要开夜。。

,一个牛朴肉,牛上肋,牛丸

,火㶽配料一齐送到,先试澳洲和牛嘅牛胸肉

,一样冇得输,盐烧牛舌食落口重好热