生日就系明正言顺食好啲啦,今次就黎左同样都系牧羊少年咖啡店餐厅旗下餐厅,但系感觉就好唔同啦。呢一间餐厅感觉同气氛比较 fine dinning 一啲。位于文化中心地下位置,都几私密。明太子康提芝士蟹肉墨西哥夹饼墨西哥夹饼馅料好丰富,有大大条明太子之外,仲有蟹肉牛油果,Taco亦脆卜卜,样样唔同口感,明太子配埋少少辛辣,清新又开胃。海胆黑鱼子酱蟹肉猫耳朶粉海胆汁好浓郁而且杰身但顺滑,仲可以包住每一粒猫耳朶粉,猫耳朵粉粒粒弹牙,间唔中食到几粒黑鱼子酱,咸咸香香,带来小惊喜外,仲无咁腻亦都唔太滞,睇落份量唔多,但两个人share 嘅话岩岩好啦。澳洲M4安格斯西冷及香烤蔬菜佐牛烧汁M4 唔油腻,西冷五成熟啱啱好,无筋仲好易咬开,蔬菜配左牛烧汁亦都惹味。苹果批伴雪糕最后甜品叫左苹果批,presentation 精致,雪糕大大球。苹果批热辣辣,雪糕冻冰冰配搭得好好,苹果批唔太甜之外,外层唔会好厚。事前问左职员帮手写上生日快乐字句,朋友都好开心!

苹果批伴雪糕

2023-08-19