2016-12-19 234 浏览
睇戏前ee肚,系旁边见到呢间几有特色的米线舖,又药膳鸡汤又黑蒜,冬天进补最好不过啦…一于试试~我食药膳鸡汤米线有鸡又有4、5个配菜都系55蚊,系街买个补身汤都要呢个价啦~好期待~ 等左10分钟终于有得食,个汤真好足料和香浓药膳味~鸡件虽是鸡胸肉但幼嫩鲜甜,比起我朋友个碗的鸡脾件更冇骨啖啖肉。配料有虫耳花、云耳、冬菇、腐竹、豆卜,样样齐几丰富。我试左friend个黑蒜汤也不错!同个黑金鸡翼系兄弟! ~再叫左2个小食做𩠌~ 1/黑金鸡翼- d鸡翼有成5cm长加上惹味既黑蒜酱食到停唔到口~听讲黑蒜抗癌,出面都好少食到呢种的酱,所以差d想叫多一碟黎食(肚皮空间有限,下次再留食过啦~ 😆)我觉得自己食紧又好味又补身既健康餐咁! 好! 另一个小食系柚子猪软骨,钟意浓郁柚子酱既都会钟意呢个𩠌,d猪软骨火候好足够,骨都成为骨胶原啫喱和入味的肉加柚子酸甜配合得合到好处!只是因为碗米线和鸡翼真好有特色,呢个𩠌系我心中比下去,只能排第3~哈哈…后黎惊自己食济,叫左杯开胃消济的天然饮---5年咸柠蜜~ 我睇饮品类时,就被佢零舍隔开一栏“天然蜂蜜类”吸引住,佢强调“5年”即够陈年佳酿feel的饮品,所以就试试。

我试左friend个黑蒜汤也不错!同个黑金鸡翼系兄弟! ~

再叫左2个小食做𩠌~

我觉得自己食紧又好味又补身既健康餐咁! 好

后黎惊自己食济,叫左杯开胃消济的天然饮---5年咸柠蜜~ 我睇饮品类时,就被佢零舍隔开一栏“天然蜂蜜类”吸引住,佢强调“5年”即够陈年佳酿feel的饮品,所以就试试。的确好够味,饮完好似喉咙都顺滑左,把声都靓d咁~
钟意食口立湿如我就连佢个块咸柠檬都食埋先至停口~ 22蚊杯都值回票价!

我同个friend都满足到捧住肚走,下次经开呢头都会过黎“返寻食”! 😄

好在我同friend个晚6点几去食,7点开始已坐满开始要等位添~
药膳鸡汤米线
黑金鸡翼(5只)
柚子猪软骨 及 5年咸柠蜜(冻&热)
2016-12-13
药膳鸡汤米线
黑金鸡翼(5只)
柚子猪软骨 及 5年咸柠蜜(冻&热)
  • 5年咸柠蜜
  • 柚子猪软骨