2023-10-14
网上做优惠买二送一,晚餐时段只需要$1039,人均大约$346。等咗成个月终于有得食,对佢嘅期望自然大大增加!😝🦞冷盘方面,有即叫即开蚝、长脚蟹、波士顿龙虾、虾同埋青口,蚝时大时细,都系偏细粒,不过味道鲜甜爽口,系我钟意食嘅口感。另外龙虾方面大部份都有膏!刺身带子好鲜甜,其他种类不过不失。🥘热食方面,我钟意佢一路加热食物,炸蚝仲系脆卜卜,平日部份自助餐需要开盖一路有倒汗水流入食物,会影响食物质素,款式方面有炖汤、蟹粥、乳猪皮、一啲家常小菜同埋印度食物等,试大部份食物后,我尝试食炒饭,呢样系我平时自助餐一定唔会食嘅嘢,但出乎意料地佢个蟹籽蛋白炒饭好好好好食!🍮甜品方面,焦糖炖蛋非常够奶味同埋好滑,而且仲好够冻,我忍唔住都食咗三个,另外心太软亦都系非常出色,唔甜有好浓嘅黑朱古力味,啱晒我口味!当日入场人数只有餐厅一半,餐厅装修冇咩特别,灯光比较昏暗适合聊天,而且可以由6点坐到10点,职员收碟同食物补给亦都非常快,虽然种类真系唔算多,但食物质素好,总括嚟讲物超所值!