2022-01-31 191 浏览
中午12点去到, 甘岩有位唔使等, 餐牌主要有3款面, 系用唔同煮法o既叉烧去分, 我就拣左两款唔同叉烧都有齐o既"料理长之选择"讲下碗面, 面质软硬适中, 汤底浓而不咸, 每次食完拉面都会想饮大量水, 今次特登叫左罐cook zero解渴, 点知食原碗面饮杯水就够, 罐野饮完全冇想饮, 神奇! 叉烧方面, 两款各有各好味,  一款好似有少少烟熏味, 香而不咸; 另一款火炙, 好香烧烤味, 肉质淋滑糖心蛋入味, 质感同味度似豚x o个只蛋配菜都几特别, 有洋荵粒, 清甜; 有紫菜, 但唔系原块上, 系类似整左做蓉再调左少少味, 好食~服务方面, 提供到日式水准服务质素, 服务态度良好, 见佢都开左3年依然保持到呢个质素, 香港饮食业来讲实在少见, 管理做得好价钱方面, 呢款最贵, $118, 都系香港食拉面o既"通病", 就系偏贵, 但o系冇得去日本o既情况下, 食到呢个level o既食物同埋服务质素, 都系值o既

糖心蛋入味, 质感同味度似豚x o个只蛋