2023-03-30 304 浏览
一讲起芋圆,点能够唔提起鲜芋仙呢!😋😋其实都食过好几次㗎喇🤪不过都冇为佢写过一篇食评🙈🙈趁今日有啲心情就写下啦😬😬佢系值得拥有一篇食评既😊今次喺观塘行过见到好想食😬咁就买咗一碗返屋企慢慢叹啦😋😋平时都系堂食,第一次叫外卖😏都系爽既😬今次叫左芋圆4号加仙草叫得芋圆系列,当然就有芋圆啦😂仲有芋头,红豆,珍珠,平时食开系超级多碎冰嘅😌不过因为我今次嗌外卖拎到返去都已经溶咗好多啦🙈🙈虽然系咁但系又有另一番滋味😋😋糖水底唔会太甜,估唔到加仙草系会另外有个兜入起😬😬都只系加$4大大兜🙈🙈芋头依旧大大嚿好绵,好粉,好有芋头味🤪🤪珍珠就中间偏实心有咬口👍🏽最好食都梗系芋圆啦😊软糯适中,又有淡淡番薯味😋😋虽然一碗糖水要50几蚊有点贵,但系呢个价钱绝对值得👍🏽👍🏽因为佢嘅份量好大🤪而且好味🙂总括嚟讲都系值得推介嘅😋

今次叫左芋圆4号加仙草

芋圆4号