2009-11-25 27 浏览
平日下午放假,打算找个特价下午茶饮,之前曾在这间德兴食晚饭都几满意,打去问原来星期一至五下午茶做半价,好平㖞!就简佢试一试。一行三人二点半到,下午茶二点开始,价钱分别是小点$6,中点$8,大点$9,特点$11,有张特别纸是精选了些更平的点心只售$5.8, 仲有炒面饭只售$35 (见隔篱table食, 都几大碟)我们叫了8个点心:1) 虾饺 (特点): 都几大只, 好多虾, yummy!!!2) 带子肠 (大点): 带子好韧, overcooked3) 酥炸叉烧包 ($5.8): 见佢普通点心纸是没有这项,就叫来试试, 其实像炸曼头,inside have 叉烧,不过得好少4) 菜虾饺 ($5.8): 皮烂到有点糊状,唔得,入面有菜&一只虾5) 素鲜竹卷 ($5.8): 见佢本来中点,都几好味,入面有菇菇芽菜etc6) 潮州粉果 (小点): 我冇食7) 凤爪 (中点): 都几入味,几好食8) 芋角 (中点): 家阵不是间间酒楼有做,这个有点失望,皮不太酥,唔知点形容,定系唔新鲜? 总之唔好食连茶钱(七元一位)service charge: total $87.9,真系物超所值,值得再去,

我们叫了8个点心:
2) 带子肠 (大点): 带子好韧, overcooked
6) 潮州粉果 (小点): 我冇食
7) 凤爪 (中点): 都几入味,几好食

连茶钱(七元一位)service charge: total $87.9,真系物超所值,值得再去,强列推介比网友
  • 虾饺