2013-08-27 4170 浏览
知道朋友喜欢High Tea,所以喺团购网见到呢个套餐就即刻买咗相约尝鲜,由原价$299 减到$138 + $13.8(加一服务费),因为团购野食都一定要早几日Book定,所以都醒水早成个星期打去,当然轻轻松松有位。不过去食当日因为未去过呢间,所以都揾咗几分钟,因为门口唔系向大街,所以行咗成个圈先发现到入口。可能𠮶𠮶时段都系食呢个High Tea团购,所以我系第一位入场嘅客人,所以见到之后入嚟嘅客人都系叫呢个Tea Set。讲翻环境真系唔错,高贵、整洁,名副其实嘅高级地区食府,重点系门口对内街,睇翻出去个View几好,而且亦比较静。整个Tea Set共有3层,虽然外表睇落去唔系顶级精致,不过看起来都相当唔错。顶层嘅就系「英国皇室朱古力饼」、「比利时窝夫伴特级雪糕」嘅雪糕同「咖啡忌廉泡芙」, 雪糕溶得好快!而且同窝夫分开左放,令我完全唔记得左系一齐食嘅,所以就先食咗雪糕先。朱古力饼成块朱古力砖咁,甜得好过份,要饮水冲淡翻浸味。反而个咖啡忌廉泡芙味道平衡得几好,值得一赞。中层嘅就有「日本和牛汉堡」、「法式鹅肝汉堡」、「焗田螺伴黑松露薯蓉」同「芝麻脆虾方块」,汉堡只算系不过不失,反而焗田螺薯

中层嘅就有「日本和牛汉堡」、「法式鹅肝汉堡」、「焗田螺伴黑松露薯蓉」同「芝麻脆虾方块」,汉堡只算系不过不失,反而焗田螺薯蓉很不错,芝麻脆虾虽然好香,不过食落去就比较多油。
最底层嘅就有3款唔同嘅香草蕃茄包(烟三文鱼、蜜桃鸭胸、巴马火腿),味道唔错而且块包几松软,意外地好食。而原本伴雪糕食嘅比利时窝夫就唔知点解放左系呢层,虽然无咗雪糕,但估唔到就咁食窝夫都好够味,而且烘焗得软硬度适中,第一次食到咁好食嘅窝夫。
Tea Set仲包2杯餐饮,就叫咗冻咖啡同冻柠茶,虽然就唔会有咩特别,但高级食店质素你明嘅。
整体嚟讲可以百几蚊有得High Tea,质素绝对唔差,而且份量算系多,我同朋友无食Lunch都食饱咗,加上咁靓环境,如果再搞团购真系要再战!

2013-07-13
用餐优惠