2009-03-06
之前在openrice search 到这间restaurant, 见d食评很参差,但都胆粗粗试下la.因为真的很喜欢佢有红鸡蛋,火焰蛋糕同相片月历. 估唔到佢d野都几好食,又多选择,同男友食得都几开心.我地点左两个set, 一共有2个芝士波,4个头盘,2个森巴推介,2个汤,2 个主菜,2个甜品,2杯饮品.芝士波加芝士酱(好浓芝士味,又热,好食!)头盘: 黑松露野菌酥皮盒(好食,不过唔够热,唔知系咪因为挂住影相的原故),鱼子酱蟹肉牛油果沙律(正,鱼子酱同蟹肉d份量ok多),香芒焗带子(一般,带子有d overcook),软壳蟹意大利寿司饭(普通)森巴推介:鹅肝芝士薯条(鹅肝size 大但味道一般,我谂鲜茄茸芝士薯条会好食d),猪颈肉鳗鱼卷(个味道几夹,ok)汤: 龙虾汤 (有少少肉, 味浓),周打鱼汤主菜:极黑猪(好腍,我男友话麻麻,但我就几中意食),红酒烩羊膝伴煎虾(羊够腍反而d source 唔够味,虾ok)甜品: 心太软伴雪糕(一般,d皮唔脆), 芒果皇冠蛋糕(有d似香芒焗云吞,但d皮好烟韧,我几中意,有d特别)送的火焰蛋糕很好食,外面蛋白泡一般唔够甜,但入面的蛋糕,有d木糠蛋
芝士波加芝士酱(好浓芝士味,又热,好食!)
汤: 龙虾汤 (有少少肉, 味浓),周打鱼汤
送的火焰蛋糕很好食,外面蛋白泡一般唔够甜,但入面的蛋糕,有d木糠蛋糕feel,本人超中意.
饮品:洛神茶柠蜜,青柠柑桔柠蜜
食物方面真的算是ok的了.但我觉得唯一要改善的就是不要周围都贴满生日优惠的纸张,一点惊喜,浪漫都没有.book得枱都知你有生日优惠la,唔通生日walk-in入来,专登攞优惠咩.