餐厅: 蛇王芬
资讯:

2024-01-15 1007 浏览
天气凉凉地,想食个蛇羮就去蛇王芬食晚饭。见到有个二人餐,550蚊,老婆突然想饮炖汤(可以拣蛇羹),以为可以一个饮汤一个食蛇,点知伙记话只可以拣一款?落单叫海底椰炖汤,豉油王煎虾碌,鸳鸯肠抄芥兰,蛋白炒饭。菜牌强调二人份,所以唔担心唔够食。最令我失望的是上菜只得一中炖汤上枱,问伙计唔系有两中吗?佢话要我叫哋两个"分享"。食过好多其他餐厅的中式,西式,日式二人餐都系一人一个汤。唉!咁样都唔系以客为本。整体味道还可以,当然唔系"哗好好味"嘅水平!店舖也比较浅窄同旧,坐得比较迫。呢个价钱就真系唔值呀。 (临走时听到隔篱枱问伙计个二人餐仲有个蛇羹咁耐都未嚟,伙计话剩系得一个,个客即刻好失望咁嘅样!)

2024-01-13