2010-05-30 42 浏览
平日两个都好钟意打边炉, 多收去旺角旺顺或佐敦火锅馆, 寻晚落雨, 费事时咁远, 近近地落九龙城, 揾间未试过的试吓! 一揾九龙城火锅, 呢间排头位, 好! 即打电话去, 有位! 马上出发! 七点半去到, 楼下得两枱有人坐, 其他都系空的, 我地两公婆上咗楼上坐, 楼下得三张枱, 计埋我地, 坐齐晒三张枱!蕃茄薯仔浓汤底 - 一般特级本地手切肥牛 ($198) - 有牛味, 无渣, 可能食惯旺顺及火锅馆, 呢间差啲, 唔值呢个价, 少淋, 但乜脂肪!手切肥牛($98) - 有啲雪花, 呢个反而抵食, 想比起个本地手切肥牛!鱼皮饺 ($58) - 个皮可以接受, 但入面的肉好"鞋", 旺顺果啲好食好多!墨鱼滑 - 又系"鞋", 真系唔系滑啰....试一次, 唔会再有下次! 人地好多自家手打唔系咁既!白鳝片($38) - 呢碟份量少, 但都算新鲜!老友鬼鬼 - 油炸鬼上面有旧虾胶, 啲虾胶唔知系咪过熟, 变咗虾胶干!! 又硬又"鞋"!三文鱼刺身 ($78) - 呢个系老细推介, 好一般! 板前刺身仲重三文鱼味!值得一赞系, 个个员工都好有礼貌!不过....老公同我都一致话: 有得拣, 唔会

蕃茄薯仔浓汤底 - 一般
白鳝片($38) - 呢碟份量少, 但都算新鲜!

值得一赞系, 个个员工都好有礼貌!
不过....老公同我都一致话: 有得拣, 唔会再去! 仲有, 个冷气好劲呀! 叫妹妹调较咗都好冻, 但唔知点解仲系咁多蚊!老公双脚俾啲蚊咬咗几啖!

2010-05-29
  • 蓝妹!