2012-11-07
今日又嚟咗九龙城, 走时买件西饼返家做下午茶先! 之前嚟呢间店通常都系买包包食, 好正! 遇啱边款包出炉就买𠮶款实无错的, 上次食咗个多位赞好的苹果祼麦包, 上上次食嘅系黑麦包, 再上上上次好似系黄梅合桃麦包, 都系见边款出买边款, 所以都系暖暖的、香香的、脆脆的、大大个的、包内物料丰富的。。。廿零至三十零蚊, 好吃! 今次买的饼, 看似不错, 价钱偏贵, 因件饼比饭盒还要贵呢, 蓝莓芝士要36元, 拿破仑39元, size 略小, 好吃的话...不成问题! 但我觉得最多系: ["都OK 啦"...咁啰...!] 拿破仑, 不是不香, 不是不脆, 说不出那里不好, 但不是我那杯茶! 蓝莓芝士饼, 食落质感都几厚身, 少少味, 不浓烈, 蓝莓酱又是少少的, 不浓但又不是那种"浓淡相宜"的感觉, 所以评价我只给: 咁啰。。。 再嚟都会买面包食!
今次买的饼, 看似不错, 价钱偏贵, 因件饼比饭盒还要贵呢, 蓝莓芝士要36元, 拿破仑39元, size 略小, 好吃的话...不成问题! 但我觉得最多系: ["都OK 啦"...咁啰...!] 拿破仑, 不是不香, 不是不脆, 说不出那里不好, 但不是我那杯茶! 蓝莓芝士饼, 食落质感都几厚身, 少少味, 不浓烈, 蓝莓酱又是少少的, 不浓但又不是那种"浓淡相宜"的感觉, 所以评价我只给: [一般! 此店的面包比西饼好吃!] 咁啰。。。 再嚟都会买面包食!