2024-07-19
见到凑凑5周年做紧,免费做会员即享$168换购西澳曼杜拉龙虾,真系超抵。一于订位试吓系咪咁正先。我哋7:30pm入座已经好多人,建议先订枱稳阵啲。今次叫咗新鲜白鳝片、爽口牛黄喉、仲有招牌菜90%鲜虾肉制人气虾滑,当然仲有主角西澳龙虾喇。汤底叫鸳鸯锅,试吓佢哋嘅新汤底椰子鸡同埋南洋叻沙锅。椰子鸡汤都几清嘅,淡淡嘅椰子味同埋鸡味,另外𠮶个叻沙就非常惹味,用咗新鲜嘅海鲜熬制,有鲜虾同带子仔系汤入面,椰汁嘅香浓比例,甜、咸、辣兼而有之。其实渌个面都已经好好食。食材方面,白鳝片好新鲜,仲保持到脆口弹牙。牛黄喉就真正爽脆。虾滑先犀利,𥚃面有一粒粒大大只嘅虾肉,相当爽口。主角龙虾就唔洗多讲,爽弹鲜甜齐晒。食完肉之后,佢哋仲会帮你剪开个龙虾头,呢部份仲好食。另外出边吧枱都有啲小食同埋生果,唔够饱仲有卤肉饭添。食到中间,佢会俾一杯仔凤梨黄桃沙冰清一清味蕾,之后又可以继续作战。我钟意呢度嘅原因就系可以叫埋佢嘅茶饮,个大红袍奶茶真系好好饮,一边打边炉,跟住饮番啲冻嘢就啱。食完仲有甜品送,系红豆豆腐花。好正。佢哋个龙虾优惠做到月尾,想食就要快啲去,因为原价系$498,真系悭好多。