2017-12-16
今日咁啱黎开北角,见到有间叫"姨婆玛丽"ge餐厅,就同朋友一齐入咗去试下.东南亚野,我个人都好中意食,但通常都系食泰国菜或者系越南野多,星马菜真系小食,今次就叫咗个:怡保咖喱面咖喱面一上台已经闻到个香味,距个咖喱味唔会好刺鼻,而系好香,忍唔住流口水,呢个面有个好浓郁ge咖喱汤底之余.仲有好多配菜,虾,鱼片头,豆腐卜,猪红等,都几丰富,特别中意距个猪红,好香,而且好喜欢果个口感.辣死你姨妈呢个系一个拼盘饭,顾名思义系乜都有,椰香饭,鸡蛋花生,鮧鱼,青瓜,仲有牛腩,同一只炸鸡腿!重点个鸡比炸得好脆好香,而且大大只,非常多肉,另外个牛腩都好香,牛腩蚊得非常淋滑,而且微微ge辣,呢个set好大份,而且非常适合男仔食,够晒多肉!正啊姨婆小食拼盘小食拼盘有个乌打,粤语意思就系用一d蕉叶包住d鱼肉去炭烧,鱼肉淋滑有香叶ge香味,唔错,另外仲有个宾城五香肉卷,都系呢度ge招牌小食之一,肉卷系用腐竹包住,食落满满ge腐竹香味,肉卷入面仲有d小配料,例如萝卜等等,几正,之后再有d炸鸡亦.都好唔错,即叫即炸,丰富ge拼盘.肉骨茶肉骨茶好香,同好浓郁ge味道,充斥住药材味,饮落几甜,但唔会系好假ge甜,绝对系
今次就叫咗个:
怡保咖喱面
辣死你姨妈
姨婆小食拼盘
肉骨茶
肉骨茶好香,同好浓郁ge味道,充斥住药材味,饮落几甜,但唔会系好假ge甜,绝对系真材实料!!滋补一流.
好味ge星马菜,野食唔贵,又大份,店员ge服务态度好好!!值得赞啊!!好亲切~~会再来.