2019-01-25
天气冻咗 打边炉就啱晒啦呢个边炉有药膳套餐同海鲜套餐两种 我地两个人可以拣一个锅 花胶螺头鸡锅(浓汤) 一上枱已经有好香嘅药膳味 个锅仲好特别添 店员见到我地有啲惊讶 就同我地介绍呢个系杉木锅 入面有半只鸡 几块厚花胶 同红枣 人参 杞子等嘅药材 仲有啲龙眼肉🙊我地嗌咗海鲜餐 都有几多食物系按人头俾嘅 海鲜呀 手打丸类都系嘅 海鲜有 龙虾 仲有膏㗎😮 大虾 两个肉质都几弹牙 3L广岛蚝 都好大只 最后仲有象拔蚌等嘅贝类 样样口感唔错👍🏻即炸响铃同即炸鱼皮 都系好脆嘅 浸落药膳汤底度吸晒啲汤都几好食 鱼皮就咁食又唔会好咸😗至于最有惊喜嘅系佢嘅手工饺做得唔错 手工韭菜饺 手工西洋菜饺 手工芫茜饺 手工狮城鱼尾云吞 呢四款样样都好食 入面菜同肉嘅比例好夹 咬落口又有肉汁😻怀中抱月 即系猪肉酿瓜环 要注意唔好渌太耐 唔系就可能瓜肉分离啦 而鬼鬼马马 即系墨鱼胶酿油炸鬼 个组合都几特别 手工安格斯芝心牛丸 手工西班牙豚肉黑松露丸 手打肉丸好真材实料 炸虾干墨鱼丸 爽口弹牙🦑 另外每两位会送一碟高级少少嘅肉 我地拣咗手切安格斯prime grade牛颈脊肥牛片 唔会好肥 牛味又几重🐮另外有张纸系任
至于最有惊喜嘅系佢嘅手工饺做得唔错
另外有张纸系任点 几欣赏佢呢个部份有好多都系逐件嗌 咁唔驶惊同行友人唔食嘅话份量会太多吖嘛👍🏻 南瓜片好甜 而菜嘅种类好多 我地嗌咗番薯苗 算系比较少见嘅 而食落口唔会好老
饮品就系去饮品柜自己攞嘅 而最后有个甜品心太软🍫 朱古力味重 都okay嘅
药膳火锅汤底够晒养生 食完都自我感觉良好咗 好似成个人健康晒呀