2023-08-28 35 浏览
之前都去过西环食过呢间居酒屋~知佢系铜锣湾都开左间... 又近我多D紧系去试下啦😌同2个女仔friend静静地摸下酒杯底几开心呀🔸胡麻酱沙律For starter紧系叫左个salad清一清肠胃先好似打开左我个味雷咁胡麻酱的浓郁风味与新鲜的蔬菜mix埋一齐👍好fresh🔸汁烧秋葵串烧 之后就系串烧啦 我friend帮我叫左烧秋葵本身我都唔食秋葵既🤔但我friend insist叫我试下 佢话唔会有滑luilui既口感架果然一试真系秋葵的外层经过烧烤后变得微焦🤤内部保持著嫩脆的口感几好食㖞 又健康🔸烧鸡全翼串烧鸡翼经过烧烤后外皮烤得酥脆内部肉质嫩滑多汁😍烧烤的过程中 烧汁带少少甜味好香呀🔸剌身: 带子、拖罗、蜜柑鲷 有老板娘suggest推介左是日新鲜既鱼生带子、拖罗和蜜柑鲷带子的肉质鲜嫩 口感十分细腻拖罗好肥美 入口即溶😚蜜柑鲷则带有一丝甜味 我地个个都争著食呀🔸寿司拼盘: 三文鱼、池鱼、大虾、海胆三文鱼的鲜美& 鲜嫩的池鱼完美结合大虾的弹牙口感和鲜味都好impress😌最近就当然用我最钟意既海胆作为结尾 超级甘甜,质感细腻,几乎入口即溶😎📍九鬼居酒屋📍铜锣湾耀华街21号华耀商业大厦地下
之前都去过西环食过呢间居酒屋~
知佢系铜锣湾都开左间... 又近我多D紧系去试下啦😌

鸡翼经过烧烤后
外皮烤得酥脆
内部肉质嫩滑多汁😍

烧烤的过程中 烧汁带少少甜味好香呀

🔸剌身: 带子、拖罗、蜜柑鲷
有老板娘suggest推介左是日新鲜既鱼生
带子、拖罗和蜜柑鲷

带子的肉质鲜嫩 口感十分细腻
拖罗好肥美 入口即溶😚

蜜柑鲷则带有一丝甜味 我地个个都争著食呀

🔸寿司拼盘: 三文鱼、池鱼、大虾、海胆
三文鱼的鲜美& 鲜嫩的池鱼完美结合

大虾的弹牙口感和鲜味都好impress😌